Δρ. Αναστασία Παρασκευοπούλου Rush

Δρ. Αναστασία Παρασκευοπούλου Rush

Η Δρ. Αναστασία Π. Rush είναι κλινικός ψυχολόγος, ιδρυτής του Ελληνικού Παραρτήματος ΕΑΡΑ και Γενική Διευθύντρια της Hellas EAP, της εταιρείας που εισήγαγε τα Εmployee Assistance Programs (ΕΑΡ) στην Ελλάδα. Διαθέτει περισσότερα από 40 έτη διεθνούς εμπειρίας στον τομέα των ΕΑΡ, δικαστικής ψυχολογίας και ευρύτερα στον τομέα της ψυχικής υγείας. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως διαμεσολαβητής (1996, ADR USA), έχει διαπιστευτεί ως διαμεσολαβητής από το Florida Supreme Court, έχει διατελέσει ως διαμεσολαβητής στο Οικογενειακό Δίκαιο στην πολιτεία της Florida και είναι Πρόεδρος του ΕλλΚΕΔ.

 Διετέλεσε Γενική Διευθύντρια και Senior Consultant σε μεγάλο αριθμό δημόσιων και μη κυβερνητικών οργανισμών όπως US. Air Force (NATO), Department of Justice, Hospitals, αλλά και διακεκριμένων ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τραπεζικό, εμπορικό, βιομηχανικό και ασφαλιστικό κλάδο. Στην πολυετή επαγγελματική της πορεία στις ΗΠΑ έχει συμμετάσχει ως εκλεγμένο/ ενεργό μέλος σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών επιτροπών ψυχικής υγείας που υπάγονται στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης και σε Δ.Σ. Νοσοκομείων στην πολιτεία της Florida.

Στην Ελλάδα, το 2003, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συμμετείχε ως ενεργό μέλος της Επιτροπής που κατέθεσε πρόταση για την εισαγωγή του θεσμού της Διαμεσολάβησης  στον τομέα πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεύσεις για την καινοτομία και το έργο της στο τομέα της προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας από κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς με υψηλότερη διάκριση, την εκλογή της και συμμετοχή της στο Συμβούλιο του Κυβερνήτη της Florida σε θέματα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας (Florida’s Governor Advisory Board).

 

Scroll to top
Ελληνικό Κέντρο Εργασιακής Διαμεσολάβησης